Тест Драйв Україна

Найсучасніша військова техніка України: Топ-9

Найсучасніша військова техніка України: Топ-9

Вести боротьбу з ворогом, котрий напав на Україну, нашим захисникам допомагає сучасна зброя від західних партнерів. Різні країни Західної Європи та США надають різноманітні артилерійські комплекси, ракетні системи та інші види зброї. В цій статті ми розглянемо найсучаснішу зброю, яка використовується в Україні для знищення ворога.

Нептун (крилата ракета)

У 2019 році створено наземний комплекс, який вже був використаний в бою в квітні 2022 року проти російського ракетного крейсера «Москва», що призвело до його потоплення. У серпні 2023 року "Нептун" застосовано проти С-400 на півострові Тарханкут в окупованому Криму.

Javelin

Такий протитанковий ракетний комплекс надійшов в Україну з США. Він має можливість знищувати ворожу техніку на досить великій відстані до 2,5 км. Головною особливістю такого комплексу є те, що ракета, яка випускається з “Джавеліни” може підніматися вгору та розбивати ціль. Для “Джавеліни” майже немає цілей які вона не могла б розбити, тому такий комплекс став легендою війни проти росії.

NLAW

NLAW є ракетним комплексом, який розрахований на малу дальність. Йому підвласно знищувати бронетехніку, котра знаходиться на відстані до 600 км. Під час працювання з таким комплексом, навідник повинен зробити приціл до цілі та коригувати рух ракети до того поки вона не дістанеться цілі. Саме такий шведсько-британський комплекс допомагає знищувати велику кількість технік ворога.

Carl Gustaf

Carl Gustaf є ручним протитанковим гранатометом, який був створений у Швеції. Він має досить гарну ефективність, котра перевищує результат інших багаторазових гранатових пристроїв. Саме цією технікою на Харківщині було знищено танк російського виробництва Т-90М "Прорив". 4 M141 Bunker Defeat Munition M141 Bunker Defeat Munition був створений в Америці та являє собою одноразовий ракетний гранатомет. Його головне призначення розбиття легко броньованої техніки. Іноді його ще називають “ракетною гранатою”.

HIMARS

Реактивні системи HIMARS мають велике значення у війні, так як завдяки їм вдається істотно нищити російського ворога та його техніку. Саме завдяки HIMARS українські військові мають можливість наносити дуже точні удари по ворогу. Таким чином відбувається знищення боєприпасів, складів з технікою та особистого складу ворога.
Головною перевагою РСЗО є перш за все висока точність, мобільність та велика швидкість пострілів. Ракети використовують з GPS-наведенням, що забезпечує точність у 100 відсотків. Перезаряджати таку техніку можна всього за 10 хвилин. Це пов'язано з тим, що військові вже застосовують заряджені блоки з ракетами, тому їх не потрібно перезаряджати вручну. Це є досить вагомою перевагою серед іншого озброєння.

Stormer HVM

ЗРК Stormer HVM були створені у Великобританії. Наразі в Україні їх 6. Зенітно-ракетні комплекси здатні “бачити” ціль, що дозволяє влучати у ворога на відстані у 18 км. По іншому такі комплекси ще називають “невидимими”. Їх можна наводити на ціль навіть, коли комплекс знаходиться у напівавтоматичному режимі. Для датчиків техніки російських військових, котрі знаходяться на літак та вертольотах, ракети Stormer HVM є невидимими.

Bayraktar TB2

Ударні безпілотники Bayraktar TB2 мають можливість скидати керовані авіабомби, а також ракети проти танків. В ЗСУ “Байрактари” були ще до початку повномасштабного вторгнення. Але не так часто використовувались. Такі ударні безпілотники можуть набирати висоту до 8 км. Також “Байрактар” використовують для проведення розвідувальних робіт.

Саме завдяки “Байрактарам” українські військові мали можливість збити гелікоптер Мі-8 на острові Зміїний.

Українські представники постійно проводять переговори з іноземними партнерами для передачі більш точного та сучасного озброєння, наприклад такого як винищувачі F-16 або штурмовики А-10 Thunderbolt саме такі літаки можуть забезпечити Україні протиповітряну оборону.